SAMSUN / BAFRA - Kuşçular Gülizar Kahve İlkokulu

ORMAN HAFTASI

Okulumuzda düzenlenen 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında; Sınıf Öğretmenimiz Ufuk Sami ARSLAN’ın girişimleriyle Bafra Orman İşletmesi Müdürlüğü tarafından okulumuza gönderilen çam fidanları minik yüreklerimize teslim edildi.

Öğrencilerimiz küçük yaşlarda kendi fidanlarını toprakla buluşturacaklar. Minik öğrencilerimiz yıllar içinde birer yetişkin olurken diktikleri fidanların da birer ağaca dönüşme serüvenlerini heyecanla takip edecekler.  Bu sorumluluk bilinciyle birlikte doğa sevgisi kazandırmayı amaçladığımız bu çalışmamızda bizlere her türlü desteği eksik etmeyen Bafra Orman İşletme Müdürümüz Mustafa BAYRAKTAR ve Boğazkaya Orman İşletme Şefi Barış SEVİNÇ’e kurumumuz adına teşekkür ederiz.

12 MART İSTİKLAL MARŞI ŞİİR OKUMA YARIŞMASI

Okulumuzda ilkokul öğrencilerimiz arasında 10 Kıta İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan minik öğrencilerimiz Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un 12 Mart 1921 yılında kabul edilen İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezbere okuyarak kıyasıya bir mücadeleye imza attılar.

Yapılan yarışmada okulumuz jüri üyeleri Müdür Yardımcımız Ramazan ALTUN, Türkçe Öğretmenimiz Zafer SEVİNÇ ve Sınıf Öğretmenimiz Berrin Şentürk tarafından ilk üçe giren öğrencilerimiz belirlendi.

Duygusal ve coşku dolu dakikaların yaşandı. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilerimize Okul Müdürümüz Engin İstanbul ve Sınıf Öğretmenimiz Berrin Şentürk tarafından madalyaları takdim edildi.

Kuşçular Gülizar Kahve İlk ve Ortaokulu

10 Kıta İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması Sonuçları

1.Emin Ayaz ÖZDEMİR

2.Hira CAN

3.Berra TÜRKER

Ock

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ''OKUSAM'' projesi kapsamında öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu çalışmanın etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla okulumuzda Kitap Okuma Kuşakları oluşturulmuştur.  Proje kapsamında oluşturulan Kitap Okuma Kuşaklarında dönem boyunca en çok kitabı okuyarak Kitap Okuma Şampiyonu olan öğrencilerimize Okul Müdürümüz Engin İstanbul ve proje yöneticilerimizden olan Sınıf Öğretmenimiz Ufuk Sami ARSLAN tarafından çeşitli ödüller ve madalyaları takdim edildi.

Ock

Enerji verimliliğini önemsiyoruz. Videoların devamını http://enerji.gov.tr/evced-bilinclendirme-tanitim-ve-bilinclendirme adresinden izleyebilirsiniz. Ülke ve aile ekonomisine destek yapmış olursunuz.

Ara

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ''OKUSAM'' projesi kapsamında okulumuzda 5,6,7, ve 8. Sınıflarda sekiz adet Okuma kuşağı oluşturuldu. Okuma Kuşaklarında görevli öğrenciler kütüphanemizde bulunan ve güncel eserlerden oluşan kitapları okumaya başladılar. Okunan kitaplarla ilgili okulumuz Türkçe Öğretmenlerinden oluşan komisyonun hazırlamış olduğu sorulardan Kitap Sınavları düzenlendi. Hem bireysel hem de Okuma Kuşakları arası gerçekleştirilmeye başlanan sınavlarla öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasının yanı sıra grup çalışmasının önemi de kavratılmış oldu.

Ara

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ''OKUSAM'' projesi kapsamında okulumuz kütüphanesi ve koridorlarında 29/11/2023 tarihinde yazar okur buluşması yapılmıştır.

Eğitimci Yazar Hasan YİĞİT ile ''KUTLU FETİH'' eseri hakkında söyleşi düzenlenmiştir. Söyleşiye 2 öğretmen, 50 öğrenci katılmıştır. Kitabı okuyarak büyük bir merakla yazarımızı dinleyen, sorular soran öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ebediyete intikalinin 85.yılında okulumuzda anma programı düzenlendi.Öğretmenler,öğrencilerin katıldığı program sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasına müteakip günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması,öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve gösterilerle sona erdi.

Kas

Okulumuz 29/10/2023 Pazar günü saat 09:30-11:00 arasında, okulumuz bahçesinde, tüm sınıflarının katılımıyla '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı' coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Kutlama programı açılış konuşması ile başladı, ardından öğrencilerimiz şiirlerini okudular. Arkasından marşlar ve bayram gösterileriyle sona erdi.

Bu güzel etkinlik için öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

''15 Temmuz Demokrasi  ve Milli Birlik Günü'' Kuşçular Gülizar Kahve İlkokulu Ortaokulu’nda kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program  Kuşçular Gülizar Kahve İlkokulu Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı çeşitli etkinliklerle devam etti.

Eyl

Okulların açılması sebebi ile düzenlenen "İlköğretim Haftası Kutlama Programı" okulumuzda coşku ile gerçekleştirildi.

Eyl

2023 2024 Eğitim Öğretim Yılı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Mehmet Ali KATİPOĞLU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Osman ÇAKIR'ın katılımı ile gerçekleştirildi. İlçe milli eğitim müdürümüz Mehmet Ali KATİPOĞLU'nun açılış konuşması sonrasında kültür fizik hareketleri ile eğitim öğretime başladık.

Tem

15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ülkemizde ve okulumuzda yapılan etkinliklerle aziz şehitlerimiz anıldı.

Tem

2022-2023 Eğitim öğretim yılı  okulumuzda yapılan karne töreni ile sona erdi.

May

"19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" kutlamaları okulumuzda öğrenci, öğretmenlerimiz ve velilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.