SAMSUN / BAFRA - Kuşçular Gülizar Kahve İlkokulu

15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ülkemizde ve okulumuzda yapılan etkinliklerle aziz şehitlerimiz anıldı.

15 Temmuz 2016‘da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Başkomutanlığında, milletimizin “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet”e olan bağlılığının nişanesi olarak silahlı terör  nsurlarına karşı göstermiş olduğu mücadele sayesinde bertaraf edilmiş; yakın tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olarak 15 Temmuz günü de 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda 25.10.2016 tarihinde yapılan değişiklikle “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edilmiştir.

Kurtuluş Savaşı ruhuyla hareket eden aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin ihanet şebekesi karşısında gösterdiği onurlu duruşun sonucu olarak elde edilen demokrasi zaferinin yedinci yıl dönümü münasebetiyle;  şehitlerimizin yad edilmesi, gazilerimize minnet ve şükranların sunulması, demokrasimize kasteden dâhili ve harici girişimlere karşı toplumsal desteğin sürekli canlı tutulması, ulusal/uluslararası kamuoyuna demokrasi zaferinin ve FETÖ yapılanmasının daha etkin bir şekilde anlatılması için çeşitli anma etkinlikleri düzenlenecektir.  Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlamaya hazırlandığımız bu dönemde “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” konsepti ile 15 Temmuz gecesi vatandaşlarımızın vatan ve millet uğruna vermiş olduğu mücadele sayesinde Türkiye Yüzyılının temellerinin atıldığının ve Türkiye Yüzyılının milletimizin kahramanca mücadelesi ve azmi sayesinde inşa edilebiceği anlaşılmaktadır.

15 Temmuz şehit ve gazilerimizin bizlere en büyük mirası Türkiye Yüzyılını tahayyül edebilme ve yaşayabilme onurunu hissetme imkânını bizlere canları pahasına vermeleridir. Türkiye Yüzyılının Kahramanları böylelikle ülkemiz, devletimiz ve milletimizin gerçekleştirdiği atılımda kendi üstlerine düşen görevi çeşitli alanlarda yerine getiren daha nice kahramana ilham vermiştir. Böylelikle, “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” aynı zamanda “Huzur Yüzyılının Kahramanları”, “Kalkınma Yüzyılının Kahramanları”, “Başarı Yüzyılının Kahramanları”, “Barış Yüzyılının Kahramanları”, “Bilim Yüzyılının Kahramanları”, “İstikrar Yüzyılının Kahramanları”, “Verimlilik Yüzyılının Kahramanları”, “İstikrarın Yüzyılının Kahramanları”, “Şefkat Yüzyılının Kahramanları”, “İletişim Yüzyılının Kahramanları”, “Üretim Yüzyılının Kahramanları”, “Dijitalleşme Yüzyılının Kahramanları” anlamına da gelmektedir. Ayrıca, söz konusu Strateji Belgesinde yurt içinde; FETÖ ile Sürekli Mücadele, Millî Birlik ve Beraberlik, Demokrasi Zaferi ve Millî İrade, Türkiye Yüzyılının Kahramanları söylemlerinin öne çıkarılması hedeflenmiştir.  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerinin anlamına en uygu şekliyle icra edilebilmesi amacıyla; okulumuzda planlanan etkinliklerin aziz şehitlerimizin hatıralarına yakışır şekilde gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmüş ve aziz şehitlerimiz anılmıştır.

18-07-202318-07-202318-07-202318-07-202318-07-2023

Yayın: 18.07.2023 - Güncelleme: 18.07.2023 12:10 - Görüntülenme: 51